Barbados

Vi skreddersyr din drømmereise ut ifra dine ønskemål!

Lille England, som Barbados også kalles, er den mest kjente øya i Vestindia. Kjent for sine strender, nasjonalretten flying fish, utelivet og de mang småbarene, som kalles rum shops.

 • Barbados er for oss nordmenn den mest berømte øya i den karibiske øyverden. Kombinasjonen av et herlig strandliv og et godt utvalg av fornøyelser og utflukter har gjort øya til et populært reisemål. Vennlige folk, en rolig livsrytme og toner fra reggae og calypso karakteriserer øya
  Kystene er dekket av vakre hvite, myke strender og i havet kan du snorkle, dykke og svømme med skilpadder. Et utmerket reisemål for de som leter etter sol og bading samt aktiviteter.

  Geografi
  Barbados ligger i den sørlige delen av Vestindia, og er den østligste øya av det vestindiske perlebånd av øyer. Øya er 34 km lang og 24 km bred og ligger ca. 320 km nordøst for Trinidad. Barbados er ganske flatt på den sørlige og midtre delen, mens den nordre tilbyr noen topper og mer bølgete landskap. Atlanterhavssiden er vill og vakker med vakre klippeformasjoner og sanddyner som ruller inn mot kysten. Hovedstaden heter Bridgetown.

  Befolkning
  Barbados har litt over 250 000 innbyggere, hvorav ca. 70% er svarte slaveetterkommere som stammer fra de slaver som ble plassert i sukkerplantasjene her på 1600- og 1700-tallet. De resterende 30% er en blanding av innvandrere fra USA, Canada og Midtøsten.

  Språk
  Engelsk er det offisielle språket, men med en sterk lokal dialekt.

  Klimaet
  Det er behagelig varmt hele året, med en avkjølende bris. Gjennomsnittlig temperatur er mellom 25-28 C, det gjennomsnittlige antall soldager per år er 342. Regntiden er mellom juni og desember, da er det varmere og fuktig, regnet kommer vanligvis i form av kraftige skurer om natten / formiddagen. Disse pleier imidlertid å være korte og det blir raskt tørt igjen.

  Valuta
  Valutaen kalles Barbados Dollars (BBD) og er knyttet til USD. Bankkort fungerer bra, det er også minibanker her hvor du kan ta ut kontanter. Du kan også betale med USD på mange steder. For gjeldende valutakurs henviser vi til: FOREX

  Prisnivå
  Lunsj fra 75 kr, middag fra 150-200 kr, øl ca. 15 kr, et glass vin ca. 40 kr. Lokal mat er billigere, for eksempel doubles ca. 15 kr (et slags pitabrød med kikerter, populær til frokost), buffé med kylling, poteter m.m. ca. 45 kr.

  Tidsforskjell
  -5 timer på vinteren, -6 timer på sommeren

  Visum
  For mer informasjon angående visum henviser vi til:
  Comet Consular Service

  Strøm
  110 volt

  Severdigheter / aktiviteter
  Barbados kysten er dekket av lange hvite sandstrender hvor du kan nyte av late dager. Her er det beste å svømme på den karibiske siden da Atlanterhavssiden har sterkere strømmer, den er derimot utmerket for surfere.
  Ta en båttur til sjøs og svømme med skilpadder, snorkle eller dykke over rev, ta en båttur med piratskipet Jolly Roger hvor du også er invitert på grillfest. Bil går også utmerket å leie for de som ønsker å komme seg rundt på egen hånd, husk at det er venstretrafikk på øya. Du kan også leie en drosje som tar deg med på en tur rundt øya. Hovedstaden Bridgetown er vel verdt et besøk, spis en lunsj på en av de koselige restaurantene i den lille havnen eller dra på en handletur. Man kan også besøke et romdestilleri, de kjente romsortene Mount Gay og Cockspur produseres i Barbados.
  Harrison’s Cave er en fantastisk dryppestengrotte som man ikke bør gå glipp av! Et elektrisk tog tar deg dypt inn i grottens ulike haller og dyp, du passerer små innsjøer og fantastiske scener utfolder seg foran øynene dine.
  Gamle plantasjehus, sukkerrørsfelt, ubåten Atlantis, Flower Forest og mye mer er finnes i Barbados, for ikke å nevne Graeme Hall Nature Sanctuary, som er en bevart mangrovemyr på øya. Her ser du papegøyer, flamingoer og andre fugler og nyter av stillheten i naturen.
  For den som liker utelivet er det mye å velge mellom, St Lawrence Gap er et område som har mange restauranter, barer og klubber.
  Hvert år, på den første mandag i august, er karnevalet (Crop Over) i Barbados. Det feires med karnevalsparader i Bridgetown, hvor tusenvis av dansende og festglade mennesker inntar gatene i byen. Fargerike karnevalskostymer, pulserende soca- og calypsomusikk strømmer ut av høyttalerne og feststemningen er høy!


Topp