Dominica

Vi skreddersyr din drømmereise ut ifra dine ønskemål!

Dominica har Vestindias vakreste og mest urørte natur. Det sies at hvis Columbus skulle komme tilbake til Vestindia, ville Dominica være det eneste stedet han ville gjenkjenne.

 • Det sies at hvis Columbus skulle komme tilbake til Vestindia, ville Dominica være det eneste stedet han ville gjenkjenne. Det er sannsynligvis mye sannhet i det, fordi Dominica har den vakreste og mest uberørte naturen i Vestindia. På Dominica venter enestående naturopplevelser! Øya tilbyr et fantastisk landskap av regnskog, fossefall, mangrovemarker, 365 elver og vakre daler, en kokende vulkansk innsjø, papegøyer, hvaler, bad i varme svovelkilder, blomster og vakre planter. Dominica har den eneste sammenhengende turstien i Vestindia, Waitukubuli National Trail med fotturer av ulike vanskelighetsgrader. Dominica er et grønt paradis som bare må oppleves!

  Geografi
  Dominica ligger mellom de franske øyene Guadeloupe i nord og Martinique i sør. Øya er 46 km lang og 25 km bred og er den største øya blant de små Antillene. Øya er spesiell med sine mange elver, 365 stk., en for hver dag på året! Hovedstaden heter Roseu og ligger på den sørvestlige delen av øya.

  Befolkning
  Dominica har rundt 70.000 innbyggere, hvor flertallet stammer fra de svarte slavene i kolonitiden. Omtrent 3500 av øyas innfødte befolkning, karibiene, bor i Carib Territory, Kalinago Territory, på østkysten. I dag jobber de fleste med fiske og landbruk, men tradisjonelle yrker som kanopadling og basketball lever fortsatt. Smak også på kassawabrødet som blir solgt langs veien.

  Religion
  Den dominerende religionen er katolisisme, det finnes også andre religioner.

  Språk
  Engelske er det offisielle språket. Mange snakker også kreolsk (French Patois). I noen landsbyer på nordkysten er kokoy også en uttalt engelsk dialekt.

  Politikk
  Selvstendig republikk i Karibia. Landet ble uavhengig i 1978. Dominica var den første øya i den nye verden som ble oppdaget av Columbus i 1493, han oppdaget Dominica på en søndag og ga navnet sitt etter ukedagen (Dominica er latin og betyr Herrens dag, det vil si søndag). Landets opprinnelige navn er Waitukubuli. Dominica var den siste karibiske øya som ble kolonisert av europeere, hovedsakelig på grunn av den harde motstanden fra den innfødte befolkningen (karibene). Øya var først under spansk styre og har siden blitt kolonisert av både Frankrike og Storbritannia.

  Økonomi
  Dominica eksporterer hovedsakelig bananer, sitrusfrukter og kokosnøtter. Den største industrien er såpeproduksjon. De satser også på å utvikle turismen.

  Valuta
  Valutaen heter Eastern Caribbean Dollar, ECD, og er knyttet til USD. Roseau, Portsmouth og Marigot er de eneste stedene hvor det er minibanker (også tilgjengelig på Melville Hall flyplass). Du kan også veksle til Marigot hvis du har USD. Det fungerer bra å betale med USD mange steder, ta med USD i små valører. For gjeldende valutakurs henviser vi til: FOREX

  Prisnivå
  Frokost fra 40 kr, lunsj fra 75 kr, middag fra 75-100 kr, øl ca. 15 kr, et glass vin ca. 30 kr. Lokal mat er billigere, lunsj fra 45 kr.

  Klimaet
  Gjennomsnittstemperaturen ligger på 27-28 C året rundt, det er litt kjøligere i regnskogen. Juni-desember er regntiden, det er normalt med regnbyger tidlig om morgenen og noen skurer om dagen. En langermet genser eller cardigan er bra å ha på kveldene i regnskogen hvor det kan bli kjøligere.

  Tidsforskjell
  -5 timer på vinteren, -6 timer på sommeren

  Visum
  For mer informasjon angående visum henviser vi til: Comet Consular Service

  Strøm
  110 volt

  Å gjøre
  Dominica er en av de vakreste øyene i Karibia, det er et ekte naturparadis! Øya er veldig kupert og dekket av regnskog og andre skogtyper, naturen skinner i alle nyanser av grønt. Du kan vandre til verdens nest største kokende vulkanske innsjø, Boiling Lake (hvor du til og med kan koke egg), svømme i varme svovelkilder, se en av de mange fossene, for eksempel Sari Sari som er 70 meter høy. Hvalsafari er mellom november og mars. Det er delfiner i vannet utenfor Dominica. Skilpadder kommer opp på strendene på Bout Sable og Rosalie på østkysten og legger egg mellom mars og oktober.

  De fleste av Dominikas strender er lavastrender og dekket av svart sand, og det er også vakre, fine strender med hvit sand her. På nordsiden av øya er det flere vakre strender; ved Hampstead ligger stranden der en del av filmen Pirates of the Caribbean ble spilt inn. Snorkling kan du også gjøre her (spesielt på Champagne Beach hvor du svømmer blant boblene i vannet!). Dominica er en av de beste øyene i Karibia for dykking. I sørvest er Soufriere Scotts Head Marine Reserve som er en av verdens beste steder for snorkling og dykking. Som alle øyer har Dominica også et karneval hvert år i februar / mars med rytmer, farger og musikk.

  Waitukubuli National Trail
  Dominica har den eneste sammenhengende turstien i Vestindia, Waitukubuli National Trail (185 km), som strekker seg over Dominica, fra Scott’s Head i sør til Cabrits National Park i nord, og består av 14 etapper. Det tar deg gjennom nasjonalparker, landsbyer, skogreservater, indianerterritorium, fantastiske utsikter, fossende elver, vulkaner og fremfor alt en helt fantastisk natur. Det er grønt i alle nyanser!

  Morne Trois Pitons National Park
  Denne nasjonalparken er med på UNESCOs verdensarvliste. Den inneholder flere typer skoger, vakre fjellkammer, elver, fosser, varme svovelkilder, fem vulkaner, tre ferskvannssjøer, 50 fumaroler (åpning i jordskorpen som frigjør damp og gass), hvorav den mest spektakulære er Valley of Desolation og verdens nest største kokende vulkanske innsjø Boiling Lake.

  Boiling Lake
  Den mest kjente turen på Dominica går til Boiling Lake, verdens nest største kokende vulkanske innsjø. Turen går gjennom dyp regnskog og fantastisk natur med høye fjell åser og daler, gjennom den magiske Valley of Desolation, hvor damp og røyk stiger opp fra bakken. Svøm i varme svovelkilder og avslutt med en avkjølende dukkert i Titou Gorge, en sprekk i fjellet med flere grotter.

  Indian River
  Glid inn i mangrovemyren i en robåt og nyt roen og naturen. Her ble deler av Pirates of the Caribbean spilt inn, her får man blant annet se huset der heksen Tia Dalma bodde. Avslutt roturen med en rom punch i Dynamite Bush Bar.

  River Tubing
  Ta deg ned for elven Pagua River på en gummiring. Nyt den langsomme turen på elven, som også har strømvirvler. Naturen er uberørt og eksotisk, en virkelig avslappende tur for alle sansene!


Topp