Grenada

Vi skreddersyr din drømmereise ut ifra dine ønskemål!

Øya kalles for Krydderøya. I det tropiske klimaet trives et antall krydder og frukter. Her finner du også en av de vakreste hovedstedene i Vestindia - St. George´s.

 • Grenada med hovedstaden St. George´s er en av de vakreste øyene i Vestinida, og er kjent i verden som “The Isle of Spices”, det vil si krydderøya, og for å ha en av de lengste og fineste strendene i Vestindia, Grand Anse. På denne tropiske og grønne øya er det rikelig med frukt og krydder, spesielt muskat.

  Geografi
  Grenada er hovedøya i nasjonen Grenada, bestående av de tre øyene Grenada, Carriacou og Petit Martinique. Øyene ligger ca. 160 km nord for Venezuela. Hovedstaden i St. George er en av de mest pittoreske byene i Vestindia, som ligger ved en havn og med åser rundt. Øya er ca. 3 mil lang og 2 mil bred på sitt bredeste punkt. Øya er veldig kupert, og midten av øya er dekket av frodig regnskog, daler, bekker og fossefall, mens kysten grenser til strender og fine viker. Den mest berømte stranden er Grand Anse, som er en 2 km lang hvit sandstrand, sør for St George’s.

  Befolkning
  Grenada har ca. 98.000 innbyggere, og i likhet med de fleste andre øyer i regionen er flertallet etterkommere av slaver.

  Språk
  Det offisielle språket er engelske med en sterk lokal dialekt.

  Klimaet
  Grenada har en temperatur på 24-30 C. De laveste temperaturene er i november-februar. Den tørreste perioden er mellom januar-mai og regntiden er i juni-desember. I regntiden handler det vanligvis om kortere skurer snarere enn vedvarende regn.

  Valuta
  Valutaen heter Eastern Caribbean Dollar, ECD, og er knyttet til USD. Det finnes minibanker hvor du kan ta ut penger. Du kan også betale med USD på mange steder. For gjeldende valutakurs henviser vi til:FOREX

  Tidsforskjell
  -5 timer på vinteren, -6 timer på sommeren.

  Visum
  For mer informasjon angående visum henviser vi tll:
  Comet Consular Service

  Strøm
  110 volt.

  Severdigheter/aktiviteter
  Hovedstaden St. George´s er en attraksjon i seg selv, byen er en av de vakreste i Vestindia, der den ligger plassert omgitt av grønne fjell og med en liten havn. Ta en spasertur opp til Fort George hvor du har panoramautsikt over byen og havnen. St. George’s gater snor seg gjennom byen, ikke gå glipp av markedet som er en av de mest fargerike og livligste i Vestindia. Husk å kjøpe med krydder hjem, Grenada er jo kjent som krydderøya!

  Lei en bil og ta en rundtur eller bli med på en organisert utflukt rundt øya. Det er venstretrafikk på Grenada, og veiene snor seg opp og ned i det kuperte landskapet.

  Besøk Grand Etang National Park som ligger i regnskogen i de sentrale delene av øya. Veien går gjennom banan-, kakao- og muskatplantasjer. I nasjonalparken kan du gå på vandring, og det er flere stier å velge mellom. Her ligger også Grand Etange, “Great Lake”, som i begynnelsen var et vulkansk krater, men som i dag er en innsjø. Øya har også flere fosser, en av de mest berømte er Concord Waterfalls på vestkysten. Disse fossene består av tre forskjellige kaskader, den første kan nås med bil og de andre to nås bare til fots. Andre kjente fosser er Annandale Falls og Seven Sisters Falls. Det er også varme kilder i regnskogensom man kan ta en dukkert i.

  I tillegg til Grand Anse er Morne Rouge Beach også en veldig fin strand, som ligger i en liten, stille bukt på den andre siden av Quarantine Point (en tidligere leprakoloni), ca. 15 minutters gange fra Grand Anse.

  Dykking rundt Grenda kan tilby rev med koraller, fisk, skilpadder og vrak. Du kan dra på båtutflukter, seilturer rundt øya og til andre øyer eller delta i ulike vannaktiviteter. Du kan også snorkle over Jason de Caires Taylors berømte undersjøiske skulpturer, en opplevelse utenom det vanlige!

  Krydder- og romfabrikker kan være interessante å besøke på øya.