Mosambik

Vi skreddersyr din drømmereise ut ifra dine ønskemål!

Det unike Afrika, langt bort fra shopping og masseturisme. Paradisøyer med fantastiske strender, turkisblått hav og en 250 mil lang kyst.

 • Vil du oppleve det genuine Afrika med langstrakte paradisstrender og turkist vann? Ønsker du å komme langt bort fra der de store turiststrømmene går? I så fall er Mosambik reisemålet for deg! Med sine 250 mil av så godt som urørt kystlinje ved Det indiske havet, samt en vibrerende hovedstad med et rikt kulturliv, kan Mosambik tilby noe for alle. Hva sies dessuten om fantastiske korallrev i verdensklasse, nasjonalparken Gorongosas vidstrakte skjønnhet og den historisk interessante Ilha de Mosambik?

  Geografi
  Mosambik har en lang kystremse på hele 250 mil som vender ut mot Det indiske hav. I innlandet ligger en fjellkjede som strekker seg fra nord til sør, og i tillegg fins et vidstrakt savannelandskap. Mosambik grenser mot Sør-Afrika, Swaziland, Zimbabwe, Zambia, Malawi og Tanzania. De største elvene er Zambezi og Limpopo, og begge renner de ut i Det indiske hav. Geografisk kan landet deles inn i tre deler. Mosambiksletten, Zambezihøylandet og Malawiplatået. Sistnevnte ligger øst for Malawisjøen. Hovedstaden heter Maputo og ligger sør i landet.

  Befolkning
  Beregninger fra år 2016 gir et folketall på ca. 28,8 millioner innbyggere. Mosambik har et stort antall folkegrupper. Makua, Sena og Shona er noen av de største gruppene.

  Religion
  Det råder religionsfrihet i Mosambik. Foruten katolsk kristendom og islam, fins et flertall tradisjonelle religioner.
  Språk
  Mosambik var under mange år en portugisisk koloni. Portugisisk er fortsatt landets offisielle språk. I tillegg fins et 20-tall lokale språk. Av disse er makua og tsonga de største. Langs kysten snakkes også swahili.

  Politikk
  Mosambik er en republikk. Presidenten har vide fullmakter og er både stats- og regjeringssjef. Landet har flerpartisystem, men regjeringspartiet Frelimo har styrt helt siden landet ble selvstendig fra kolonialmakten Portugal i 1975. I praksis ligger derfor makten hos en politisk elite i partiet Frelimo.

  Økonomi
  Mosambik har en ganske variert økonomi, der jordbruk og industri så vel som handel og øvrige tjenester spiller viktige roller. Jordbruket beregnes stå for en tredjedel av BNP, men man regner også med at fire av fem mosambikere forsørger seg på familiejordbruk. Mosambik har lenge blitt regnet som et av verdens fattigste land. Takket være en forholdsvis stabil politisk situasjon og rike forekomster av blant annet aluminium, kull og glass, styrkes landets økonomi gradvis. Turistnæringen blir også en stadig viktigere faktor for landets økonomi.

  Valuta
  Valutaen heter Metical. For aktuell kurs henviser vi til:  FOREX

  Klima
  I det nordlige Mosambik har de et tropisk klima der det er varmt og fuktig. I landets sørlige deler regner det mindre og det er derfor tørrere. Kysten er også fuktigere enn innlandet. Dette på grunn av den varme Mosambikstrømmen som løper sørover langs kysten. Mengden nedbør varierer kraftig, ikke bare mellom landets ulike deler, men også fra år til år. Landet kan derfor ha problem med både tørke og oversvømmelser. Det regner mest under sommermånedene som er mellom oktober og mars.

  Tidsforskjell
  +1 time på vinteren (norsk vinter), samme tid på sommeren (norsk sommer).

  Visum
  For mer informasjon om visum henviser vi til: Comet Consular Service
  Comet Consular Service

  Strøm
  220/240. Adapter kan være nødvendig. I Mosambik brukes pluggkategori C, F og M.


Topp