Namibia

Vi skreddersyr din drømmereise ut ifra dine ønskemål!

Dramatisk utsikt med røde sanddyner, ørkenlandskap og verdens nest største dalkløft. I Namibia venter fantastiske opplevelser!

 • Namibia er et land med et dramatisk og ofte tøft landskap. Fra den imponerende Fish River Canyon, som er verdens nest største dalkløft etter Grand Canyon i Arizona, i sør til de største sanddynene på jorden i den Namibiske ørkenen i vest. I nord preges landet av de dyrerike områdene i Etosha National Park og Caprivi strip. Navnet Namib stammer fra Namafolket med henvisning til ørkenen, eller en veldig spesiell del av ørkenen, nemlig en “uvanlig stor slette”.
  Få land i Afrika tilbyr så varierte opplevelser som Namibia. Det er en total blanding av moderne og tradisjonelle intrykk i alt fra byer med klar europeisk innflytelse til hyttene til nomadefolket. Ørkenen gir en klar kontrasterende opplevelse til nasjonalparkene i nord og deltaet i nordøst.
  Mange velger å leie bil og se landet på egen hånd, andre velger å bli med på en rundreise i gruppe eller med egen guide.
  Namib Naukluft er jordens eldste ørkenen og strekker seg langs en mer enn 2000 km lang kyststrekning, fra Oliphant River mot sør til Carrunjamba River i sør-Angola. Ørkenen må virke øde og død, men opprettholder et komplekst økosystem som er i stand til å absorbere fuktighet fra eksisterende tåken. Sjøvindene driver sanden innover i landet, og danner dermed de enorme sanddynene i Namibørkenen. Sanden skifter i alle farger fra lysegul til dyp oransje. Det er helt enkelt den jernrike sanden som ruster.

  Geografi
  Namibia har et areal på 825 418 km² og grenser til Angola, Botswana, Zambia og Sør-Afrika. Landet består hovedsakelig av ørkenen. De to største er de Namibørkenen ved kysten og Kalahariørkenen i øst. Namibia er delt inn i 13 regioner. Hovedstaden er Windhoek. Namibia er et av verdens land med lavest befolkningstetthet, og det er lett å unnslippe de store menneskemengdene, og til og med Windhoek har et særegen bylandskap.

  Befolkning
  Namibia har 2 millioner innbyggere. Det er mange forskjellige folk i landet, den største er owambo, etterfulgt av kavango og herero.

  Religion
  Kristendommen, overveiende protestantisme, er den dominerende religionen, men det er også flere innfødte religioner.

  Språk
  Engelsk er det offisielle språket, men det er få som bruker det. Afrikaans og tysk er mer vanlig.

  Klimaet
  I hovedsak ørkenklima. Namibia har 300 soldager i året, men temperatur og nedbør varierer sterkt mellom ulike deler av landet. Ved kysten er det svalt og regnfritt takket være den kalde Benguela-strømmen. I innlandet er nedbøren høyest om sommeren (november til april) og temperaturen er mellom 25 og 30 ° C. Imidlertid oppstår høyere temperaturer i for eksempel Namib-Naukluft og Etosha, hvor den kan nå 40 grader på høysommeren (desember-mars). I gjennomsnitt faller det mindre enn 100 mm regn per år i Namibia, der det er tørrest er den årlige fordampningen på 3 500 mm per år, mens årlig nedbøren er på 20 mm.

  Valuta
  Namibisk dollar (NAD).

  Tidsforskjell
  +1 time på vinteren, -1 time på sommeren.

  Visum
  For mer informasjon angående visum henviser vi til:
  Comet Consular Service


Topp